Gastown är för dig som behöver en t-shirt


När jag var liten ville jag ha en t-shirt från olika platser i världen – en som tydligt visade något karaktäristisk från just den platsen. Den tiden är ”long gone”, jag ogillar blaffor på kläder och jag vägrar dessutom att köpa Esprits t-shirts med deras logotype vid halsringningen. Det är helt obegripligt att man vill ha deras t-shirts. Har man ett halsband dessutom så ligger det precis vid logotypen och det ser väldigt konstigt ut.

Nåväl, vill du ha souvenirer från Vancouver så är det till Gastown du ska gå. Gastown, som är den äldsta delen av Vancouver, ligger bara några få steg från Waterfront Station så när jag kom tillbaka från Lonsdale Quay Market igår tog jag en sväng hit för att se om jag kunde hitta baggagelappar till mina resväskor. På tåget in från flygplatsen i fredags såg jag en som hade snygga sådana med bland annat kanadensiska flaggan. Allt sådant som visar Kanada och Vancouver på ett eller annat sätt hittar man i Gastown. ALLT är märkt med lönnlövet.

Från besöket i Gastown för fyra år sedan finns en kort text och en bild på en blomprydd gasklocka – se här!

nyhet_gastown_140921_text_1 nyhet_gastown_140921_text_2 nyhet_gastown_140921_text_3 nyhet_gastown_140921_text_4 nyhet_gastown_140921_text_5

Vancouver har en stor kryssningshamn vid Canada Place / Waterfront Station

Vancouver har en stor kryssningshamn vid Canada Place / Waterfront Station

Det flygande tefatet är Vancouver Lockout

Det flygande tefatet är Vancouver Lockout

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s