Utsikt från hotellet och promenad runt kvarteret


Jag vet att ni är nyfikna på hur här ser ut. Kort sammanfattning – en väldig massa människor överallt, lite lätt rörigt som det känns när man kommer till en ny plats och lite slitet. Det känns som om husen och hotellen sett sina bästa dagar – men en del undantag finns så klart.

Mitt hotell är ok. Jag bor på 16:e våningen av 17 möjliga. Jag har inte utsikt mot Waikiki Beach, men det gör inget för man håller på att bygga på den sidan och nissarna där jobbar även på lördagar. International Market Place är det som ska renoveras. Därifrån har jag sett banditer bli jagade av polis i ett antal TV-serier. Tomten jämnades med marken tidigare i år (har jag för mig att jag läste) och den nya anläggningen ska vara klar 2016.

Jag är tillfälligt inne på hotellet. Somna gick ju inte … Jag försökte vid 5-tiden, men vid halv sju gick jag upp och ute var jag en halvtimma senare. Gick en runda och var sedan och handlade mat och vatten i en större affär på andra sidan gatan. Efter det försökte jag få igång Internet igen som slocknade någon gång vid halv fem-tiden. Hotellet hänvisade mig till en telefonsupport och hur kul det är vet man ju … Vi fick ändå inte igång det – en halvtimma passerade där – och till slut skickades en nisse från hotellet upp till rummet för att byta nätverkssladd – på rummen kör man nämligen med sladd. Efter lite pillande var jag ”up and running” igen.

Sedan frukost och efter det hämtade jag ut min veckobiljett på ”trolleybussarna” – fyra olika linjer som går kors och tvärs och som jag kan åka hur många gånger jag vill under hela min vistelse här. Gröna linjen är precis avklarad och efter lite lunch här hemma står nog den rosa linjen på programmet. Den gröna linjen är den som går bland annat förbi kratern Diamond Head. Det är ett promenadområde uppför kratern och det är ett måste när man är här så det blir nog en vända till med den gröna linjen en morgon – första turen, det är varmt och man går därför lämpligen tidigt. Den rosa linjen är shoppinglinjen och den åker man för övrigt gratis med om man bor på hotellet. Hållplats utanför hotellet.

nyhet_utsikt_140927_text_1

Halv sju utanför mitt fönster i morse. Jag bor mot ”bergssidan”.

nyhet_utsikt_140927_text_2

Hissen väntar man på i en loftgång och här tittar jag till vänster. Mataffären ligger ungefär där den röda markisen syns i vänstra hörnet.

nyhet_utsikt_140927_text_3

Här låg International Market Place och det är här det nya ska stå värdigt 2016.

nyhet_utsikt_140927_text_4

Lyfter jag blicken lite från byggarbetsplatsen ser jag detta.

nyhet_utsikt_140927_text_5

Å sänker jag blicken ser jag hotellets pool.

nyhet_utsikt_140927_text_6

Här är jag på väg ner till vattnet.

nyhet_utsikt_140927_text_7

På vägen passerade jag Moana Surfrider Hotel.

nyhet_utsikt_140927_text_8

Surfbrädor som väntar på att få användas.

nyhet_utsikt_140927_text_9

Nere på stranden tittade jag först till höger och såg detta.

nyhet_utsikt_140927_text_10

Å till vänster hade jag den här vyn.

nyhet_utsikt_140927_text_11

Å lite längre bort såg det ut så här.

nyhet_utsikt_140927_text_12

En sådan här har jag åkt idag. Denna har stannat utanför mitt hotell.

nyhet_utsikt_140927_text_13

Skylt på trolleyn. Jag misstänker att det är japanska. Här finns många japanska turister – de är rätt angelägna om Hawaii verkar det som …

nyhet_utsikt_140927_text_14

Amerikanarna är nog angelägna att hålla sig vän med dem så att det inte blir som kl 07.53 den 7 december 1941.

2 reaktioner på ”Utsikt från hotellet och promenad runt kvarteret

  1. Åh synd att du inte fick uppleva Market Place. Det var en supermysig liten marknad som var öppen även sent på kvällarna. Där var det mycket att titta på av bra handgjorda smycken, kläder och mat. Men såklart bra att de rustar upp det. Hoppas bara det byggs i gammal stil så det bevarar charmen av små stånd.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s