Playground for the rich


Nu ligger bilderna från gårdagens besök i West Kelowna här på webben – surfa in under Vancouver (British Columbia, Kanada) / Bilder från West Kelowna 2014-09-23.

nyhet_west_kelowna_140923Rubriken är ett smeknamn på det största samhället kring Okanagan Lake, Kelowna. När jag sagt till kanadensare att jag ska dit har de tindrat med ögonen och sagt ”Oh, that is awesome! They have some nice beaches too”. Området lever i huvudsak av fruktodlingar och turism. Okanagan peaches talar alla om, men körsbären är det inget fel på heller och aprikoserna kan man äta tills man svälter ihjäl.

Min syster och hennes familj bodde för 2-3 år sedan i Kelowna och flyttade sedan till Edmonton, men kom fram till att det inte gick att bo där med vettet i behåll. Där är vinter sex månader om året och då talar vi VINTER med en temperatur på 25-30 minusgrader och mer än det när det är som värst, så de har flyttat tillbaka till Okanagan Valley, men bor nu på andra sidan vattnet från Kelowna i en ort som sedan 2007 heter West Kelowna, tidigare var namnet Westbank.

Kelowna är mer som ett samhälle vi är vana vid. Där finns ett riktigt centrum där man kan strosa runt. West Kelowna är mer amerikanskt. Affärerna är utspridda och man måste ha bil och kryssa mellan butiker och restauranger. I Kelowna bor det under vintern ca 100.000 personer. På sommaren ökar antalet till det dubbla. 50-talet NHL-spelare sägs ha hus i området.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s