British Columbia är en ohygglig massa skog


Det är svååårt med tidsomställningen. Vaknade vid 3-tiden, nu är klockan snart 5 och jag har yogat och gjort vid bilderna från färden hem igår med Rocky Mountaineer.

Halv fyra igår eftermiddag rullade vi iväg från Creekside, jag och 57 andra som hade varit i Whistler över dagen eller bott över några nätter. Vid 19-tiden var vi sedan framme i North Vancouver och där blev vi upplockade i två olika bussar som levererade oss till olika hotell – Sheraton Wall Centre valde jag eftersom jag bor bara några kvarter därifrån. Välorganiserat och bra på alla vis och maten som serverades var också helt ok. Jag hade sagt till om specialkost och sådan kom – lax och en sallad, fruktsallad och en brownie. Den sist nämnda hoppade jag över, men kartongen var märkt med ”gluten free” så det kan den ha varit, men jag kör 100 % glutenfritt så jag avstod utan att sörja – redan proppad med choklad från Whistler.

Vi hade en person som pysslade om oss i varje vagn och som berättade om sådant vi passerade även om vi i ärlighetens namn i princip endast passerade skog. Det är helt galet så mycket skog det är här i British Columbia! Som smålänning känns det därför inte som ett extremt exklusivt landskap om man säger så, det var väldigt mycket Småland utanför fönstret även om det inte finns berg där.

Skogsnäringen är den största industrin i den här delen av Kanada och skogsbränder måste vara deras största skräck. I området Okanagan Valley där min syster bor är det mycket torrare (ca 10 mil söder om där hon bor ligger Kanadas varmaste plats, Osoyoos) och där brinner det lite överallt under sommarhalvåret. Hennes sambo jobbar som fotograf och när jag var där för fyra år sedan var han mest ute på skogsbrandsbevakning, campade med folk som blivit evakuerade.

nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_1 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_2 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_3 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_4 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_5 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_6 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_7 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_8 nyhet_rocky_mountaineer_140923_text_9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s