Till fots, på cykel och med båt


nyhet_seabus_140921Idag inledde jag dagen med diverse plock, yoga – ja, jag har mattan med mig!, dusch, frukost och en promenad som varade i nästan tre timmar. Sedan gjorde jag en kort paus och var hemma och åt – glutenfritt bröd som kläddes med färdigköpt guacamole och toppades med en bön- och linshög som kryddats mexikanskt. När det var avklarat pinnade jag ner till cykeluthyraren några kvarter från bostaden och hyrde cykel i tre timmar. Det var inte bara jag som var ute på hojen idag … Söndag, många lediga och fantastiskt väder – det var därför trångt på cykelstråken. Säkert över 25 grader och knappt någon vind, men det kan vara ganska varmt för att det ska vara för varmt cykla så faktum är att på cykeln var nog bästa stället att befinna sig idag.

Efter cykelrundan – bilder finns under rubriken Vancouver (British Columbia, Kanada) / Bilder från cykeltur (Seawall) 2014-09-21 – var det dags att äta igen och idag serverade huset en sallad bestående av babyspenat, persika, blekselleri, färsk koriander, vitlök och stekt tonfisk.

Nästa punkt på dagordningen var biografen några kvarter runt hörnet. Jag såg No Good Deed som hade premiär förra veckan. En skräckis – en mördare som söker upp en kvinna som är ensam hemma med två barn. Vet inte vad den svenska titeln är, men eftersom den hade premiär här nu dröjer det nog tills andra sidan nyår innan den kommer upp på biograferna hemmavid. 12.99 CAD kostar det att gå på bio här – omräknat till svenska kronor blir det knappt 90 kronor. 20 kronor mindre dyrt än hemma, men längden på den var normal. 1,5 timma. Filmerna är så himla långa numera. Två timmar nästan allihopa.

Jag tänkte att jag skulle lägga in bilderna från morgonrundan till bland annat Chinatown också, men jag orkar inte mer nu. Jag sparar det till natten om jag vaknar en stund då och inte kan sova. I morgon står Whistler på programmet. Det lilla flygplanet avgår från vattenbrynet i närheten av Canada Place kl 9 och incheckningen ska vara avklarad senast kl 08.30. Det är därför dags för mig att vila lite och förhoppningsvis sova åtminstone sex timmar i ett svep.

2 reaktioner på ”Till fots, på cykel och med båt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s