Maskrosor i matkorgen


Idag har jag varit ute och provianterat i tre olika mataffärer. På morgonpromenaden gick jag förbi en frukt- och grönsakshandlare och såg att där låg inbjudande persikor från Okanagan Valley. Min syster bor i området och pratar sig varm om frukten som finns där och jag kunde inte motstå trots att det var en bit kvar av promenaden. Förutom persikor kom jag ut med en större ask blåbär, en stor och välmogen papaya, ingefära, kokosfett, bananer och lite annat smått. En välsorterad frukt- och grönsaksaffär och jag blir helt till mig. Varuhus är ett passerat kapitel, men livsmedelsbutiker i andra länder är en höjdare att besöka!

Det var så mycket att bära att jag var tvungen att gå raka vägen hem med det, men jag behövde mer till kylskåpet så jag gjorde en räd till Choices Markets Yaletown också – dit jag ska på en ”food tour” på onsdag. Där blev det viltfångad lax och färsk tonfisk, kokosvatten, linfrön, chiafrön och håll i er nu – MASKROSBLAD! För ett par veckor sedan blev jag uppmärksammad på en smoothie som skulle vara bra för oss med sköldkörtelproblem och den innehöll maskrosblad. Jag gör precis allt som kan tänkas vara bra för sköldkörteln så jag handlade. Ett knippe motsvarande ungefär ett par krukor koriander i Sverige gav jag 4.48 CAD för. En kanadensisk dollar kostade 6,70 svenska riksdaler när jag växlade på Forex för ett par veckor sedan, så jag betalade ca 30 SEK för MASKROSBLAD!! Men det var gott! Jag körde ner dem i mixern till frukost på förmiddagen tillsammans med bland annat ingefära, banan, mango och något annat vad det nu var.

Om du är nyfiken på priserna så kostade laxen (två portioner) 8.95 CAD och tonfisken 11.70. Fyra bananer gick på 2,27 och blåbären (450 gram) 4.99. Så värst billig är inte maten, men den är av första klass. För en som är uppfödd i livsmedelsaffär och som haft det som lekplats snudd på är det som att ha hemmaplan, men utbudet här och hemma i Sverige skiljer sig åt. Hyllorna är välfyllda, det är otrolig ordning och när man kommer till just frukt- och grönsaksdisken går ögonen i kors. Men det är inte sämre på te-, sylt-, flingor eller någon annan hylla. Helt makalöst!

nyhet_maskrosblad_140920_text

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s