21 timmar från dörr till dörr


Nu har jag ankommit till Vancouver och lägenheten. Det tog 21 timmar från dörr till dörr, men då gick jag till busshållplatsen hemma (inte över sig många meter sedan stråket längs kajen öppnades), tog bussen till Hyllie, tåg till Copenhagen Airport (transport och incheckning avklarade på 45 minuter) och bytte sedan plan i både Chicago och Seattle.

Om Chicago O’Hare har jag bara hört massiva klagomål, men det gick väldigt smidigt. Vid immigrationen fick man gå fram till självbetjäningsautomater och själv scanna passet, ta bild och fingeravtyck och sedan vidare till en levande människa och lämna fram kupongen som kommit ut från automaten. Självbetjäningen är för amerikanska medborgare och dem som har ett ESTA-formulär (inresetillstånd) som redan använts. Ett ESTA-formulär kostar ca 15 USD och gäller två år. Det jag har nu använde jag till New York i våras så därför kunde jag testa självbetjäningen.

Ankommen till Vancouver åkte jag Skytrain in till stan – hann med det näst sista tåget, var orolig att jag skulle vara sen och inte ens hinna med det sista! – och så ett par kvarter att gå till bostaden där värdinnan mötte. Lätt som en plätt! Från det att jag landade tills jag stod och väntade på tåget hade det gått 20 minuter.

Jag kommer att bo som en drottning den här veckan. Det är en etta på tionde våningen (36 totalt och tre av dem penthouse), välplanerad och trevligt inredd. Inga onödiga prylar, lugna färger, rent och snyggt och trevlig värdinna. Hon köpte lägenheten i februari för att hyra ut den. När jag bokade var det bara en recension, men den var bra så jag slog till och det var rätt val. Det kommer att bli kanon det här! Området känner jag sedan mitt besök i stan för fyra år sedan, nära till allt.

Klockan är 01.42 här och jag ser på klockan på datorn att den ä 10.42 i Sverige. Jag slumrade till på de första två flygsträckorna idag, men det är nog läge för att gå och lägga sig. Ska dock stöka runt lite med mina grejer först så att jag kan somna sött utan att hjärnan arbetar. Natti-natti härifrån nu och så återkommer jag i morgon.

2 reaktioner på ”21 timmar från dörr till dörr

  1. Härligt att resan gick bra. Nu ska du bara ställa om kroppens tidsrytm. Det fixar du !!!!
    Sov så gott nu. Hoppas vädret är lika underbart sommarvarmt där som här. Nästa vecka är hösten i antågande om vi ska tro meteorologen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s