Ja! Äntligen är flygbiljetten bokad


nyhet_flyg_vancouver_140328Köpenhamn-Vancouver t/r med byte i Chicago både dit och hem är nu bokat. Jag vågade inte vänta längre utan jag slog till. SAS till Chicago och sedan vidare med United. Jag har kollat flygbiljetter hur länge som helst och häromdagen dök det dessutom upp biljetter med British Airways åt ena hållet för 5.000-5.500 SEK, men när jag började syna biljetter under 6.000 kronor såg jag att det är hemresor på ca 30 timmar som gäller. Det är inte av intresse.

Ett annat krav jag har är att flygbolaget ska ingå i Star Alliance. Det är väldigt osmart att lägga sina flygresor på olika poänginsamlingsställen. Flyger man inte mer än vad jag gör blir det varken hackat eller malet om man väljer flygbolag huller om buller och Star Alliance är det jag vill hålla mig till.

Det tredje kravet är att stället jag köper biljetter på ska ta American Express. Nu handlade jag på SAS egen sajt och då var det inget problem med den saken.

Jag har kollat en del på Flygresor.se och det verkar vara en bra sajt. Där kan man sålla bort en del också. Bland annat finns valet Dölj resor med flygbolag på Råd & Röns Svarta Lista. Det valet har jag aldrig sett innan och det uppskattas.

Den tänkta avresan var lördagen den 20 september, men nu blir det den 19:e stället. Hade jag åkt den 20:e hade biljetten kostat 23.011 kronor. Nu kommer jag undan med 7.018 kronor. Med avresa den 19:e på seneftermiddagen (ingen semesterdag!) innebär det att jag får lägga på en natt i Vancouver, men då blir det en veckas boende och då är det ”weekly rate” som gäller och det är något rabatterat.

Boendet är i skrivande stund inte helt klart. Stället jag hade som första val har bokats av någon annan. Det jag har som nummer två väntar jag på besked om. På hotellfronten är närmare 40 % av hotellen fullbokade enligt Booking.com.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s