Lunch med min au-pairfamilj den 2 oktober?


nyhet_familjen_140117Ibland får jag mina idéer … Jag surfade in på min au-pairfamiljs sajt Scientific Symposiums International och fick se att de arrangerar en läkarkonferens på Big Island of Hawaii med start den 6 oktober. Jag skulle tro att de åker till sådana jippon tidigt och har jag tur är de på ön redan runt den 1 oktober. Då kan jag gör en utflykt dit och hälsa på dem!

Jag hivade iväg ett mail till dem om mina planer och så får vi se om de hör av sig. Mitt förslag är att jag gör en tripp dit över dagen för att äta lunch med dem. Jag har kollat flighterna och det går ett plan vid 9-tiden som landar 40 minuter senare. Priset för en tur/returbiljett ligger på knappa tusenlappen.

När jag var hos dem 1983/84 fyllde jag 19 år och jag fick en uppvaktning som överraskade mig FULLSTÄNDIGT! Mamman i familjen gick in till grannarna kvällen innan min födelsedag för att prata en stund. Jag tyckte det var lite märkligt. De verkade inte ha så mycket kontakt med varandra. Så på kvällen när jag fyllde år ville de absolut att jag skulle in till grannarna i ett ärende som verkade ännu mer konstigt.

Jag minns inte riktigt, men jag gick över, jag kommer inte ihåg om min familj gick med mig eller om de smög framvägen, jag vet att jag gick via dörren i staketet i alla fall, och så stod de där och sjöng för mig med en egenhändigt bakad tårta med ljus att blåsa ut. Jag tappade hackan fullständigt. Totalt överraskad. En stickad tröja fick jag i present.

Bilden ovan är tagen i Sausalito norr om San Francisco vid ett besök i staden sommaren 2010. Jag och min amerikanska familj, som jag brukar kalla dem, sammanstrålade för en lunch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s