Nu har jag bestämt mig


nyhet_resa_140114Våren 2013 fick jag en idé om att fira min födelsedag med en resa jorden runt. Den var tänkt att utgå från Köpenhamn den 13 september med första stopp i Singapore. Därefter väntade åtta nätter i Sydney och efter det fyra i Honolulu och så skulle resan avslutas i Los Angeles.

Men ingen jag talat med förespråkar Singapore som något att ha och sedan skulle min tänkta guide i Los Angeles inte befinna sig i stan när jag planerade att anlända och då gick musten ur mig. Samtidigt tycker jag att 30 lakan för flygbiljetten är väl häftigt.

Till detta kommer ytterligare ett argument mot ”around the Globe”: i september/oktober har jag normalt en arbetstopp och 16 dagars ledighet mitt i det känns inte som smartaste draget. Plus att jag skulle få ta tjänstledigt någon dag för att få till ledigheten. Semesterdagarna räcker inte om jag vill vara ledig tre veckor i sommar också.

En blogg hann dock upprättas, guideböcker inhandlas, men till Australien kan jag åka en annan gång. Kontinenten är dessutom så stor att det behövs längre tid än åtta nätter där. Jag vill gärna se Ayers Rock också.

Men nu blir det istället en tripp till fantastiska Vancouver i kombination med en vecka i Honolulu. Det kommer inte att gå någon nöd på mig.

Bilden ovan är från Vancouver i juli 2010. ”Gubbarna” ingår i en utställning och kallas A-Mazing Laughter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s